Агро бизнесът в подкрепа на образованието

05.12.2017


На 5 декември ръководството на АУ – Пловдив и лично ректорът проф. д-р Христина Янчева се срещнаха с представители на агро бизнеса: Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, в която членуват 52 пълноправни фирми, представлявана от изпълнителния директор г-н Атанас Кунчев, Организация на млекопроизводителите „Фермерско мляко“ ООД, представлявана от г-н Рангел Матански, и „Бор Чвор“ – производител на мляко и млечни продукти, представляван от г-жа Благовеста Илиева.
 
Целта на срещата бе да се представят нуждите на бизнеса от кадри и да се обсъдят стъпки за взаимно сътрудничество с цел привличане на завършващите студенти на работа в аграрния сектор.
 
Обсъдени бяха възможностите за посещение на студентите в базите на фирмите и в реална работна среда да се запознаят с производствената дейност. Важно е да се покаже, че българският сектор работи и нашите възпитаници имат поле за реализация в родината си.
 
Работната среща завърши с  договаряне на съвместни инициативи и партньорства, като всички бяха на мнение, че връзката между  образованието и бизнеса трябва да бъде двустранно активен процес.