Предстоящи събития
  Начало » Новини English version 
Контакти                        
България, Пловдив 4000
бул. Менделеев 12
тел.: (032) 654200
факс.: (032) 633157

Банкова сметка
IBAN: BG50 UNCR 7527 3154 6315 00
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Център за развитие на човешките ресурси Система за управление на качеството Система за дистанционно обучение Управление на работните процеси
Честване Деня на земята в АУ
21.04.2017
  ШРИФТ
На 21 април Аграрният университет традиционно отбеляза Деня на земята, който вече 24 години се чества официално на 22 април.

Тази година организатор на събитието е Студентският съвет. Студенти и преподаватели от АУ съвместно с над 350 ученици и техните учители от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив съвместно честваха Деня на земята.

Ректорът проф. д-р Христина Янчева приветства участниците в събитието и припомни мотото на кампанията за Деня на Земята през 2017 г. – Повишаване на знанията за околната среда и климата. „Каузата е всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин с достатъчно знания за околната среда, за последиците от изменението на климата, като гражданин – готов да даде своя принос и подкрепа за положителна промяна в отношението ни към използване и опазване на природните ресурси. В подкрепа на тази благородна кауза всички в тази зала – ученици, студенти, учители и преподаватели се присъединяваме към милионите хора по света, които искат да запазят красотата и чистотата на нашия общ дом – планетата Земя.“

Доц. д-р Екатерина Вълчева, преподавател в катедра Агроекология, направи презентация на тема: Една земя-един дом-едно бъдеще.

Проф. д-р Владислав Попов, директор на Агроекологичния център към АУ и преподавател в катедра Агроекология запозна учениците и студентите  с дейностите на учебната биоферма за работа с деца Слънчева градина.

С интерес се посрещна видеофилма за опазване на нашата планета, подготвен от Студентския съвет.

В залата настъпи оживление при разиграване на викторината, включваща въпроси, свързани с опазване на планетата. Отличилите се ученици получиха награди.

Фолклорният танцов ансамбъл „Тракийска младост“ при АУ поздрави участниците в празника.

Ректорът връчи сертификати за участие във форума на класните ръководители от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника.

Преподаватели от АУ придружиха учениците и техните учители в обиколката на университета. Голям интерес предизвика посещението им на Агроекологичния център.

За АУ | Ръководство | Факултети | Катедри | Центрове и Звена | Администрация | Учебна дейност | Кандидат студенти | Линкове | Ел. Поща | За Контакти

© 2008-2018 Аграрен Университет Пловдив. Всички права запазени.

Сътворено от За Вас